De testen volgens standaard ASTM A262, Practice B (Streicher), Practice C (Huey) of Practice E (Strauss) zijn interkristallijne corrosietesten die dienen voor het controleren van de warmtebehandeling van legeringen.

De Streicher test (ASTM A262, Practice B) wordt typisch gebruikt voor Cr-Ni-Mo RVS en nikkellegeringen om de interkristallijne corrosie te evalueren geassocieerd met precipitatie van chroomcarbides aan de korrelgrenzen.

De Huey test (ASTM A262, Practice C) wordt voornamelijk gebruikt om chroomverarming te analyseren net als de effecten van intermetallische fasen, bijvoorbeeld sigma fase. De test wordt ook uitgevoerd om de performantie van materialen in sterk oxiderende omgevingen, zoals salpeterzuur, te evalueren.

De Strauss test (ASTM A262, Practice E) wordt eveneens uitgevoerd om de warmtebehandeling van legeringen en de effectiviteit van toevoeging van legeringselementen zoals Nb en Ti of reductie in koolstof naar interkristallijne corrosie toe te evalueren.

Corrosietesten

Het testen van corrosie in ons laboratorium gebeurt hoofdzakelijk via blootstellingstesten en/of via elektrochemische testen (cyclische polarisatiemetingen). Blootstellingstesten liggen het dichtst bij de [...]

Start typing and press Enter to search

analyse corrosieproduct, corrosieoorzaak, root cause analysis, failure analysisMicroVIckers, hardheid, hardness