Elektrochemische impedantie spectroscopie (EIS) is een techniek die een inschatting maakt van de globale barrière-eigenschappen van coatings. Meer specifiek worden water- en ionendoorlaatbaarheid van coatings in functie van tijd opgevolgd.

Deze gegevens zijn vooral van belang bij kwaliteitscontrole, vergelijking van prestaties van verschillende coatings en bij de opvolging van de toestand van coatings in situ.

De grote plus van deze techniek is dat het snel is: binnen 24 uur heb je al de ‘fingerprint’ van de coating bepaald. Daarnaast kunnen we met EIS verschillen in coatings waarnemen zonder dat er visuele kenmerken van degradatie of mindere kwaliteit visueel merkbaar zijn. Ook corrosieprocessen onderin de coating kunnen opgemeten worden aan de hand van EIS-metingen. Ten slotte combineren we EIS-metingen  ookmet een versnelde degradatietest in ons labo om de degradatie van de coating beter te begrijpen en testtijden te reduceren.

Waterdoorlaatbaarheid en ionendoorlaatbaarheid van coatings
EIS-metingen in combinatie met een data-gefit-model stelt ons in staat om binnen 24 uur de water- en ionendoorlaatbaarheid van de coating te bepalen. We passen deze techniek vooral toe in het kader van coatingselectie of bij de ontwikkeling van nieuwe coatings.

Detecteren van defecten (niet-destructief)
Naast visuele controle en de destructieve afvonktest kunnen defecten ook aan de hand van EIS-metingen in situ gedetecteerd worden.

Coatingtesten

METALogic kan diverse atmosferische corrosietesten, immersietesten en elektrochemische testen aanbieden voor het testen van coatings. Of het nu gaat over testen van coatingkwaliteit of het [...]

Opvolging coatings

METALogic heeft een brede achtergrond als expert in degradatieprocessen van coatings. We brengen de toestand van de coating in kaart via simulaties, versnelde degradatietesten en geavanceerde [...]

Start typing and press Enter to search

testen op maat, corrosietest, corrosion test, tailor-made testclimate test, salt spray test, corrosion test, cyclic salt spray test, klimaattest, versnelde corrosietest, zoutneveltest, cyclische zoutneveltest