Elektrochemische impedantie spectroscopie of EIS is een techniek die toelaat een inschatting te maken van de globale barrière-eigenschappen van coatings. Meer specifiek kunnen water- en ionendoorlaatbaarheid van coatings in functie van de tijd opgevolgd worden. Deze informatie is van nut bij kwaliteitscontrole, vergelijking van prestaties van verschillende coatings en voor het opvolgen van de toestand van coatings in situ. Het grote voordeel van de techniek is de beperkte tijd nodig voor een dergelijk onderzoek: binnen de 24 uur al heb je een fingerprint van de coating bepaald (duur is afhankelijk van coatingtype en dikte).

Aan de hand van EIS kan je verschillen in coatings waarnemen zonder dat visuele kenmerken van degradatie of mindere kwaliteit visueel merkbaar zijn. Ook corrosieprocessen onderin de coating kunnen opgemeten worden aan de hand van EIS metingen.

De EIS metingen kunnen gecombineerd worden met een versnelde degradatietest in het labo om de degradatie van de coating beter te begrijpen en testtijden te reduceren.

Waterdoorlaatbaarheid en ionendoorlaatbaarheid van coatings
Op basis van een reeks EIS metingen en het fitten van de data door middel van een model kan binnen een korte tijd (typisch 24 uur) de water- en ionendoorlaatbaarheid van de coating bepaald worden. Deze metingen zijn zeer nuttig in het kader van coatingselectie of bij nieuwe ontwikkelingen van coatings.

Detecteren van defecten (niet-destructief)
Naast visuele controle en de destructieve afvonktest kunnen defecten ook aan de hand van EIS metingen in situ gedetecteerd worden.

Coatingtesten

METALogic kan diverse atmosferische corrosietesten, immersietesten en elektrochemische testen aanbieden voor het testen van coatings. Of het nu gaat over testen van coatingkwaliteit of het vergelijken van [...]

Opvolging coatings

METALogic legt zich reeds lange tijd toe op degradatieprocessen van coatings. Via simulaties, versnelde degradatietesten en geavanceerde coatingmeettechnieken zowel in het labo als on-site brengen we de de [...]

Start typing and press Enter to search