Vroeg of laat overkomt het iedereen: je ondervindt schade. Geen nood, METALogic is een waar kenniscentrum met een team van doorgewinterde experts in schadeonderzoek die ondersteund worden door state-of-the-art apparatuur en laboratoria.

Zoals de naam schadeonderzoek suggereert, gaan we op zoek naar de root cause van de schade. Dit vullen we ook aan met een advies zodat soortgelijke schade in de toekomst vermeden kan worden. Schadeonderzoek overkoepelt een combinatie van verschillende materiaalanalyses en -testen, deze zijn zowel van korte als van lange termijn. Wij behandelen zowel typische corrosiegevallen (algemene corrosie, lokale corrosie bv putcorrosie of microbiologische corrosie of scheurvormende corrosie zoals spanningscorrosie) als mechanische schade (breuken of slijtage).

Het schadeonderzoek gebeurt meestal via destructief onderzoek op een schadestuk. Indien dit niet mogelijk is dan bieden we ook de optie aan dat onze schade-expert ter plaatse komt om de schadegevallen on-site te beoordelen en bespreken.

Wij beschikken over een volledig uitgerust metallurgisch labo met o.a. elektronenmicroscoop. In ons corrosielabo kunnen schadeonderzoeken ondersteund worden door eventuele bijkomende corrosietesten. De kracht van METALogic schuilt in haar mensen: de experts. Ons team, bestaande uit ingenieurs in de chemie, metallurgie en mechanica, staan voor u klaar bij alle schadegevallen op metalen en gecoate componenten.

Wij gaan verder dan enkel de schadeoorzaak te achterhalen: voor METALogic is het belangrijk dat onze klanten in de toekomst beter beschermd zijn tegen soortgelijke schade. Dit doen we aan de hand van uitgebreide rapporteringen en corrosietesten, materiaalselecties, inspectieadvies etc.

Corrosietesten

Het testen van corrosie in ons laboratorium gebeurt hoofdzakelijk via blootstellingstesten en/of via elektrochemische testen (cyclische polarisatiemetingen). Blootstellingstesten liggen het [...]

Materiaalselectie

Het is van groot belang bij nieuwbouw, vervanging, verandering van procescondities van een installatie om het meest adequate constructiemateriaal te selecteren. Dankzij onze specifieke kennis en [...]

Start typing and press Enter to search

SEM, scanning electron microscopy, rasterelektronenmicroscopie, materiaalonderzoek,cyclic polarization, electrochemical, pitting corrosion, pitting potential, repassivation, cyclische polarisatie, elektrochemisch onderzoek, corrosietest, putpotentiaal, putcorrosie, repassivatie